Whistler – Canada
Del 1/3 av denne turen.
Det er mange år siden jeg tenkte på Whistler for første gang. Det skyldes et program på TV-Norge som heter Skiguiden produsert av Glefs.no og Lars Bull. En del av disse episodene kan fortsatt ses på vgtv.no Søk der etter skiguiden. Uheldigvis ligger ikke episoden fra Whistler ute på nett. Jeg sa den gang at jeg skal til Whistler en eller annen gang.
Og når jaktturen på bjørn til BC – Canada ble en realitet, så måtte jeg bare innom Whistler og være et døgn eller to. Fra Vancouver hvor vi landet er så langt:
Når jeg da i tillegg er hektet på forskjellige tv-serier, slik som Hell’s Kitchen og vinneren av sesong 6 ble Head Chef på resturanten Araxi i Whistler.
Hvor vi skulle bo på Pan Pacific Mountaunside
Bildet tatt fra sentrum, eller gågata om du vil.
Inngangen ser slik ut:
Med denne «lysekrona» over bordet.
Første blikk på hotelrommet
Flatskjerm og peis, da er man «berget»
Hver morgen lå avisen utenfor døren
Inne i selve hovedgata var det klare regler for
Og de ble overholdt (stakkars drittbikkje, er det mulig???)
Når det gjaldt sykkel og skateboard, så var det regler for de t også
Whistler er en ryddig by, det er ikke noe søppel som ligger å flyter (noe jeg setter pris på, og det gjelder hele Canada). Det var dog litt uvanlig å se denne merkingen på søppelkassa
Kort fortalt om Whistler, såer det sykkel som gjelder om sommeren, og ski om vinteren. Hele byen er bygget omkring/for dette. Slik at hvis du ikke syntes sykkel/ski er interessant så må det bli party du kommer for(?) Da hele sentrum består av spisesteder/utesteder/puber/souvernierbutikker. Kort fortalt en turistmaskin. Men det var hyggelig å se at Helly Hansen hadde butikk her. Ble dog overrasket når det viste seg at de hadde to butikker i Whistler.
Det var en ting vi ikke fikk gjort, som jeg så absolutt skulle ha opplevd:
Ziptrek Whistler det finnes en drøss med videoer om dette på youtube (link). Men når tåka hang 300-350mtr over byen, og du hadde null utsikt oppe på fjellet, så ble det bortkastet. Whistler Ecotours en en av de største som driver med dette.
Gikk ut av hotellet på «baksiden» som er inn mot sentrum, så er man rett i heisen opp til fjellet.
Whistler er et typisk for mange som vil bli sett og lagt merke til. Noen klarer dette på en enkel måte
Mens andre bare prøver i butikken, og lar det være…
Vi gikk nå å tuslet rundt i sentrum for å gjøre oss kjent.
Da blir vi påminnet hvor skjørt livet kan være noen ganger. Fra OL2010, akebrettkjører som dra av banen og mistet livet.
Lunch’en ble inntatt her på Citta bar
Valget mitt falt på noe så kjedelig som burger, men den smakte godt og øl fra Kokanee, som er fra BC, Canada.
Siden jeg har en snill kjæreste som lot meg få velge sted å spise middag på kvelden, så var utgangspunktet mitt Araxi… Valget falt tilslutt på Hy’s Steakhouse & Coctailbar.
Noe jeg angrer litt på i etterkant. Det skyldes absolutt ikke dårlig mat etc. For kjøttet var prima… Men det du får er en mør kjøttbit (stor) nydelig stekt. Ei spiseskje eller to med valgt saus, samt poteter etter valg. Grønsaker fra fraværende, noe jeg savner og mener at hører så absolutt hjemme i et slikt måltid. Det var heller ikke noen «option» for å bestille grønsaker ved siden av? Skuffende!
Canadierne er flinke til å tilrettelegge og benytte vann til å pynte opp i sentrum
Jeg har stor sans for byggemåten med grovt tømmer
Litt forskjellige bybilder
Tåka hang slik under hele oppholdet vårt
Når mørket faller på, lyser byen opp.
Frokost ble inntatt på The Dubh Linn Gate som var plassert i 1.etg på hotellet vårt.
Tidlig om morgenen, og smilet er utrolig nok på plass… Gjelder undertegnede, da Pilla smiler bestandig.
Nå har vi bare 12-13timers bilkjøring foran oss, for å jakte svartbjørn.
[…] Pan Pacific Mountainside [LINK] som vi bodde på i Whistler. Har skrevet en egen artikkel om Whistler. Klikk her for den […]